Varíme s Nahrinom
Marináda
Sypká zmes korenia na prípravu marinády skvele sa hodí na rôzne druhy mäsa. Vyvážená zmes zeleniny a byliniek prenikne do naloženého mäsa a získa úžasnú chuť. Príprava (0,5 kg až 1 kg mäsa): zmiešajte 1 vrchovatú lyžicu (cca 12 g) Marinády s 3 lyžicami oleja a 3 lyžicami vody. Mäso nechajte marinovať v pripravenej zmesi v chladničke aspoň hodinu, najlepšie cez celú noc. Pred tepelnou úpravou mäso zľahka osušte, aby sa marináda nepripaľovala. Vodu v marináde môžete nahradiť červeným vínom.
Korenie na hydinu
Aromatická zmes korení, ktorá zvýrazní chuť bieleho mäsa. Odporúča sa použiť aj ako marináda, výborné je i do omáčok a polievok.
Korenie na mäso pre labužníkov
Labužnícka zmes korenia pre všetky typy mäsových pokrmov je zmiešaná z najjemnejších korení a byliniek. Výborná na dochutenie guľášov, fašírok a rezňov.
Citrónové korenie
Špeciálna kombinácia korení a byliniek s jemným citrónovým podtónom. Vhodné na ochutenie všetkých druhov rýb a morských pokrmov. Možno odporúčať na orientálne jedlá, biele mäso, do bylinkových omáčok a zeleninových polievok. Výborne chutí na grilovanom mäse a zeleninových šalátoch. Tip: Prisypte cca jednu lyžicu Citrónového korenia do múky pri obaľovaní a vypražte ako obvykle. Kontrast smaženého mäsa a citrónovej arómy je obľúbený kulinársky trik. Informácia pre alergikov: bez laktózy, bez lepku.
Marináda s citrónovým korením
Osviežujúca marináda z citrónového korenia sa ľahko pripravuje a chutí obzvlášť dobre k rybám. Zmiešajte: olivový olej - 3 polievkové lyžice, citrónová šťava - 3 polievkové lyžice, nasekaný cesnak - 1 polievková lyžica, cukor - 2 polievkové lyžice, Citrónové korenie - 1 polievková lyžica a vložte do uzavretej nádoby do chladničky. Mäso necháme 2 hodiny v marináde a ďalej spracovávame.